اختلالات افسردگی یکی از شایع ترین مشکلات بهداشت روان است.کمبود برخی مواد غذایی نقش مهمی در بروز افسردگی دارد و یا ممکن است این عارضه را تشدید کند.
برخی از مهم ترین عوامل تغذیه موثر در افسردگی عبارتند از:
۱)سبزیجات برگ سبز:
(کاهو،کرفس،اسفناج،بروکلی و…)منابع سرشار از فولات ،کلسیم،منیزیم،ویتامین k و آنتی اکسیدان هستند که به دفع سموم از بدن و پاکسازی بدن کمک می کند.
۲) ماهی و سایر غذاهای دریایی:
حاوی اسیدهای چرب امگا۳ هستند و به کاهش التهاب در بدن کمک بسیاری می کند.(افراد گیاهخوار شانس بالاتری برای کمبود omega3 دارند و باید نسبت به دریافت مکمل های امگا۳ توجه بیشتری داشته باشند.
۳) مغزها:
(گردو ، فندق ،بادام و …) به دلیل داشتن مقادیر بالای پیش ساز ویتامین E می تواند در بالا بردن (تقویت ) سیستم ایمنی و کاهش التهاب بسیار کمک کننده باشد.
۴) توت ها و میوه های بنفش رنگ:
دارای مقادیر بالای آنتی اکسیدان های قوی هستند که می توانند با خنثی کردن رادیکال های آزاد ، به رفع استرس و سالم نگه داشتن بدنتان کمک کند.
۵)حبوبات:
(نخود،لوبیا،عدس و …)مابع مناسبی از فولات و زینک هستند و می تواند اثرات مثبتی بر خلق و خوی افراد داشته باشد.
۶) شکلات تلخ و کاکائو :
شکلات دارای میزان بالای فلاونوئید هاست که می تواند در کاهش التهاب و بهبود خلق و خو موثر واقع شود.
۷)منیزیم:
هورمون سروتونین که باعث ایجاد حس خوب و احساس رضایت می شود ،برای تولید و عملکرد بهتر نیاز به منیزیم دارد.
مقادیر کافی منیزیم ،باعث بهبود چشمگیری افسردگی عمومی و اختلالات جدی افسردگی می شود و میزان تطابق پذیری مغز می شود.
۸)پروبیوتیک ها:
پروبیوتیک ها به دلیل خواص ضد التهابی و کمک به تولید تریپتوفان می تواند با کاهش افکار منفی در کنترل استرس و اضطراب و افسردگی نقش مهمی داشته باشد.
۹)ویتامین D :
از آنجا که ویتامین دی برای عملکرد مغز اهمیت بسیاری دارد کمبود ویتامین دی می تواند منجر به افسردگی شود،برای مقابله با افسردگی ناشی از کمبود ویتامین دی سعی کنید مرتبا از منزل خارج شوید و در نور خورشید قدم بزنید و در صورت تجویز متخصص تغذیه از مکمل ویتامین دی در کنار رژیم غذایی استفاده کنید.
۱۰)زردچوبه:
مصرف کافی زردچوبه می تواند خواص ضدالتهابی داشته باشد و به مقابله با افسردگی کمک کند.